Dagens rett

BBQ Carpaccio

Grill mens du kan - høsten kommer tidlig nok høsten med sitt triste vær! Vi lar lommeboka sitte løst når indrefilet og god vin står på menyen. Og det er ikke bare ett vinforslag som følger dagens oppskrift. Nei - hele fem viner i alle prisklasser er hva du kan velge og vrake i, så kom deg på polet med det samme.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Vi vil starte opp igjen medio august.

BBQ carpaccio

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 indrefilet av storfe

Krydderblanding:
4 ss malt paprika
2 ss kvernet sort pepper
1 ss havsalt
½ ts cayennepepper
Tilbehør:
Olivenolje, extra virgin
1 sitron
1 appelsin
Parmesanost av god kvalitet

Fremgangsmåte

Bland krydderet sammen i en bolle. Dekk indrefileten med et tynt lag krydderblanding, pakk den i plastfilm og legg den i kjøleskap over natten. Legg tallerkenene i kjøleskapet noen timer før carpaccioen skal serveres.

Brun fileten over sterk varme på grillen. Ta fileten vekk fra grillen og legg den på et skjærebrett. La fileten hvile i 15 minutter.

Skjær indrefileten i meget tynne skiver. Dette kan være litt problematisk, men det går greit hvis du har en god og skarp kniv. Alternativet kan være å halvfryse fileten, skjær så i tynne skiver og evt deretter banke skivene flate med en kjøkkenhammer eller knivskaftet. Ta så tallerkenene ut av kjøleskapet og dekk hele tallerken-flaten med de tynne kjøttskivene.

Hell på litt ekstra god virgin olivenolje. Press noen dråper sitronsaft og appelsinsaft over indrefilet skivene. Legg på noen skiver med høvlet parmesanost av god kvalitet.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen