Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvaren.

En av de aller flotteste matfiskene vi har er piggvaren, og når den kommer på bordet er det duket for fest. Spesielt når den får slikt godt tilbehør som i denne oppskriften.

Her finner du enda flere lekre oppskrifter med piggvar

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.  

Stekt piggvar i appelsin- og basilikumsmør

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g piggvarfilet
Salt og pepper
Olje og smør til steking

2 appelsiner
1 ts sukker
50 g smør
2 ss basilikum, finhakket

4 artiskokker
2 l vann
1 kvast timian
1 sitron
1 ss salt
1 ss hvitvineddik
5 pepperkorn, sorte

100 g østersopp eller skogsopp
Olje og smør til steking

4 skiver bacon

Fremgangsmåte

Renskjær fiskefiletene. Ha på salt og pepper. Stek lysebrun på den ene siden i olje. Ta pannen vekk fra platen og tilsett smør. Snu fisken og la den trekke ferdig.

Kok saften av 2 appelsiner og sukker til sirup. Visp inn smør og smak til med basilikum.

Rens og trim artiskokkene. Kok opp vann og ha i timian, sitron, salt, eddik og pepper. Kok artiskokkene møre.

Stek sopp lysebrun i olje og smør.

Kutt bacon i tynne strimler og stek dem sprø.

Varm fisken i ovn. Vend artiskokker i appelsinsmør. Anrett fisken på sopp. Legg artiskokker ved siden av, og topp med bacon. Hell resten av appelsinsmøret over.
 
Tips: Denne retten smaker fortreffelig med annen flyndrefisk også dersom du ikke får tak i piggvar.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen