Dagens rett

Beef Pebre

Unn deg en slikkelig mettende biff denne fredagen. Det serveres ytrefilet som smakssettes med urter og marinade før det legges på grillen. Populær mat i Sør-Amerika og spesielt Chile.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Beef Pebre

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

800 g ytrefilet av storfe, evt.indrefilet

Marinade:
1 ss frisk koriander
1 ss frisk basilikum
1 ss frisk mynte
2 fedd hvitløk
1 lime
1 ss sterk chilisaus
1 dl appelsinjuice
½ dl olivenolje
1 ts salt
1 ts kvernet sort pepper
 

Fremgangsmåte

Del kjøttet i fire like store biffer. Legg kjøttet i en form eller plastpose.

Finhakk urtene og hvitløken, press over limesaft og bland sammen resten av ingrediensene til marinaden. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i ca. 1 time i romtemperatur eller 3 timer i kjøleskap.

Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper og stek eller grill kjøttet 3-4 minutter på hver side.

Server med hjemmelaget pebre   (chilensk hot salsa) og ris ved siden av.

Biffoppskrifter som får tennene til å løpe i vann

Tips: Husk å ta ut biffen av kjøleskapet i god tid før du steker eller grilelr det slik at det har romtemperatur for da får du best resultat på biffen.

Les mer om biffkjøtt her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pebre - hot salsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

2 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik
½ dl vann
1 rød chili uten frø
2 fedd hvitløk finhakket
1 løk finhakket
1 dl frisk koriander finhakket
1 ts frisk oregano finhakket

Fremgangsmåte

Bland olivenolje, eddik og vann i en bolle. Pisk det sammen med en visp. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt og la det stå ca. 2 timer for å trekke smak.

Chilensk salsa som blir mye brukt til stekt kjøtt.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen