Dagens rett

Begynn på helgens grillmiddag nå

Svinenakke trenger tid, men du blir rikelig belønnet. Med denne oppskriften kommer grillmaten til å smake helt fantastisk.

Svinenakke er på kort tid blitt veldig populært. Mye takket være at kjøttstykket er blitt så tilgjengelig gjennom dagligvare, og at klassikere som pulled pork er på alles lepper.

Men svinenakke er kjøtt som trenger lang til i ovnen for å blir riktig mør. I denne oppskriften er det mørningen på forhånd som gjør deler av jobben og som avsluttes under lokka på grillen.

Til slikt kjøtt smaker denne vinen himmelsk

Flere gode grilloppskrifter finner du her

Se alle de gode grilltipsene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Barbeque svinenakke med bacon

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

5 timer

Ingredienser

800 g svinenakke uten ben
2 ts hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts malt sort pepper
½ l cola
8 skiver bacon

Grillet ananssalat med chili

Fremgangsmåte

Dryss et tynt lag hvitløkspulver over kjøttet. Salte og pepre på begge sidene.

Gni krydderet godt inn i kjøttet.

Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell over cola. Sett kjølig i ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til.

Siste timen tilsetter du barbequesaus. Pass på at alt kjøttet er dekket.

Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.

Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt.

Pensle over med litt barbequesaus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er "tørr".
 
Serveres gjerne med grillet ananassalat

Tips: Hjemmelaget er alltid best, prøv denne oppskriften på BBQ-saus

Flere deilige grillretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ananassalat med chili

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 frisk ananas
1 rød chili
ca. 50 g frisk ingefær
2 ss hakket frisk koriander
1½ dl solsikkeolje
1 lime
½ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje.

Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter.

Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle.

Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.

Godt tilbehør til gode kjøttretter, spesielt grillet svinekjøtt.

Flere gode tilbehør til grillmaten finner du her

Grill frukt og grønnsaker - les mer her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Teigens BBQ-saus

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

500 g ketchup
250 g brunt sukker
1 dl sterk kaffe
1 ss tabasco

Fremgangsmåte

Bland sukkeret med ketchupen og tilsett kaffen.

Smak deg frem til hvor sterk BBQ-saus du ønsker, bruk mer eller mindre tabasco. La sausen stå en time før bruk.

Sausen holder seg fint i kjøleskap en uke, men etter min erfaring varer den sjelden så lenge. Den finner snart veien til annet enn spareribs også.

Denne BBQ-sausen er like god som den er enkel. Passer veldig godt til spareribs, men vent med å pensle kjøttet til slutten av grillingen. Barbequesausen inneholder en del sukker som gjør at det brenner hvis du pensler på for tidlig. Settes også på bordet slik at de som ønsker det kan ta på litt ekstra.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen