Benito Nava er død

Restauranteieren, operasangeren og Rema 1000-figuren døde mandag.

Mandag ettermiddag sovnet operasanger og restauranteier Benito Nava stille inn i sitt eget hjem på Vår Frue Menighets aldersboliger i Trondheim.

Nava fikk kreft i mai i år, og ble 75 år gammel. Han etterlater seg tre barn og to barnebarn, skriver Adresseavisen.

Kjær skikkelse i Trondheim

Benito kom til byen i 1960 for å være del av det italienske orkestret Ceccoli som opptrådte i Palmehaven på Britannia Hotel.

For nesten 30 år siden avsluttet han sin musikalske karriere, og startet restaurantene «Benitos» og «Zia Teresa» som introduserte trøndere for italiensk mat.

Restaurantene ble også tilholdssted for musikkmiljøet i byen, og Benito selv brøt gjerne ut i spontane operaarier for gjestene sine.

Italiensk mat til hele landet

Nordmenn utenfor Trøndelag vil også kunne kjenne igjen Nava som frontfigur for Rema 1000s Italia-kampanje fra i fjor. Her frontet han matvarer fra hjemlandet for lavpriskjeden.

Tidligere i år åpnet Nava restaurant «daBenito» på Fosenkaia i Trondheim. Helt til det siste jobbet han også med musikk og kultur, blant annet med utvikling av nye sangtalenter.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen