Beste fisk til akevitten

Seks finalister er klare til å konkurrere i Linie Award hvor utfordringen er å lage den beste sjømatretten til vår mest internasjonale linjeakevitt, Lysholm Linie.
Aase E. Jacobsen
11 September 2004 - 17:15

Det er sterke utfordrere som skal sette hverandre stevne i finalen i Linie Award. De seks finalistene som er plukket ut blant de mange innsendte forslagene hører hjemme blant landets dyktigste kokker med lang erfaring fra lignende konkurranser. Det kommer derfor til å bli tett i teten når de den 20. september skal lage sine respektive forslag til den beste sjømatretten til Lysholm Linie.

Det er første gang på norsk jord at det arrangeres en kokkekonkurranse hvor akevitt skal kombineres med sjømat. På denne måten ønsker arrangøren og akevittprodusent Arcus å flytte fokus for denne allsidige akevitten bort fra den tradisjonelle julematen.

Finalen foregår på Grand Hotel i Oslo med et feststemt publikum til stede, og finalistene er:
w Jørgen Kolderup, kjøkkensjef, Kreativ Catering, Oslo
w Ole Alexander Jacobsen, kokk, Bølgen & Moi, Stavanger
w Tommy Raanti, Souschef, Grand Hotel Terminus, Bergen
w Frode Alræk, kokk, Søtt & Salt/Bagatelle, Bergen/Oslo
w Egil Ohm, kokk, NB Sørensen, Stavanger
w Fredrik Solberg, kokk, Refsnes Gods, Moss

Den som vinner kan se frem til to ukers reise og opphold på et trestjerners kjøkken i Frankrike, nærmere bestemt Troisgros i Roanne - og en avslappende middag for to på samme sted. Men også nest beste kandidat belønnes tilsvarende, men da på et tostjerners sted, eller rettere sagt to. Først én uke på Edsbacka utenfor Stockholm og deretter én uke på Bagatelle i Oslo. Ikke så unaturlig siden juryen ledes av Eyvind Hellstrøm.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her