Bestiller neste års julebord nå

Restaurantene har lassevis av bestillinger til neste års julebord.

- Julebordpågangen er ustoppelig. De første bestillingene kom før sommeren, og allerede nå begynner bedriftene å booke julebordene for neste år, sier Monika Sandvold, salgs- og markedsansvarlig ved restauranthuset Hall Toll i Stavanger til Stavanger Aftenblad.
 
Midtuke ut
Onsdag og torsdag er på vei ut som kvelder for de store julebordene sammen med kolleger, hevder markedssjefen. Det er i alle fall trenden i stavangerområdet.
 
Det er fredag og lørdag som er de store dagene.
 
- Vi hadde flere julebord midt i uken i fjor, enn vi har hatt i år, sier Sandvold.
 
- Mye penger går til dyre viner og konjakk. Gjestene er mer bevisste på hva de får servert, og det tar bedriftene konsekvensene av, sier hun.
 
Tre bonger
- Noen vil ha julemat, andre vil absolutt ikke ha julemat, sier Anna Torsvik, salgskonsulent i restaurantgruppen Herlige Stavanger Restauranter med utesteder både i Stavanger, Sandnes og Haugesund.
 
Men samtidig som det er trykk før jul velger mange bedrifter å utsette festlighetene til januar.
 
- Det står ikke så mye på penger når bedriftene skal ha julebord. Men fri bar er det mindre av nå. En teaser, drikke til maten og tre bonger i baren etterpå er vanlig, sier Torsvik.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen