Betalte 67.000 kroner for falsk vin

Vinsamlere ble lurt trill rundt med falske Romanee-Conti-viner gjennom flere år.

En ny og omfattende svindel med vin er rullet opp, skriver The Daily Mail.

Vinsamlere er i årevis lurt til å betale høye summer for falske flasker Romanee-Conti. En far og sønn fra Italia skal ha stått bak svindelen, og famileforetaket skal ha tjent over 17 millioner kroner på å selge falske flasker over hele Europa.

I Storbritannia er flaskene solgt for opp til 67.000 kroner (7000 pund) per stykk, skriver avisa, som skriver at svindelen er ikke bare et eksempel på omfanget av svindelen med forfalskede luksusprodukter. Den viser også ”hvor lav kunnskap mange såkalte eksperter egentlig har om vin”.

Svindelen ble avslørt gjennom et samarbeid mellom politi i seks ulke land.

Ifølge etterforskerne var designet på flaskene nær perfekt, men i fjor gikk Burgund-produsenten selv til politiet etter med mistanke om at en rekke flasker som var i omløp ikke var ekte vare.

De to mistenkte er begjært utlevert til Frankrike.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen