Dagens rett

Biff i baguette med ekstra trøkk

Det er chimichurrisausen som setter fart på smaksløkene i denne oppskriften.

Chimichurri, hva er nå det, tenker du kanskje? Spør du en argentiner får du et bredt smil tilbake, for det er et klassisk tilbehør til argentinske grillretter.

Den har mange likhetstrekk med italienernes gremolata, men inkluderer ofte også andre urter enn persille.

Chimichurri som antas å ha fått navn fra baskiske innvandrere i Argentina, bidrar med syrlighet og lett pønsj fra hvitløken, men er altså ikke sterk.

Biffsmørbrødet kan også lages på andre måter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Baguette med biff og chimichurri

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g biff av ytrefilet storfe
2 ss olje
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper

Chimichurri saus:
25 g hakket flatbladet frisk persille
2 ss hakket frisk oregano
2 ss hakket frisk koriander
2 båter finhakket hvitløk
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts nykvernet pepper
2 ss rødvinseddik
1 ss sitronsaft
1 dl olivenolje
2 stk baguette , delt i to
125 g kremost naturell
2 bifftomat i fine skiver

Fremgangsmåte

Pensle biffer med olje og krydre med salt og pepper. Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu biffene, og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i tynne skiver.

Del opp baguetter. Smør på kremost og ha på tomat, biffkjøtt og chimichurrisausen.

Chimichurrisaus:
Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.

Sett den til siden og la smakene marinere seg. Serveres romtemperert. Kan holde seg i kjøleskapet.

Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.

 Foto: Marit Svenningsen

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen