Dagens rett

Biff i snøre med kremet løk

Om dagens rett kan man trygt si at den henger i et tynt snøre. Like fullt skal nok alle bli tilfredsstilt når maten kommer på bordet, for dette er en ytterst fullverdig og deilig søndagsmiddag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Biff i snøre med kremet løk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 velhengte biter av storfe-ytrefilet (á ca. 150-170g)
1 liter oksebuljong kokt med masse hakket persille, kjørvel og timian
4 store gulrøtter
1 bit kålrot
½ knollselleri
1 persillerot
salt

Kremet løk:
ca 500 g løk, i skiver, gjerne sjalottløk
1½ dl vann
1 dl helmelk
½ dl kremfløte
2 ss hvetemel
salt, pepper og revet muskat

Fremgangsmåte

Skrell grønnsakene og skjær dem i staver. Ha i kraft (evnt.buljongterning+vann) i en stor kjele La grønnsakene koke opp i kraften. Tilsett urter. Form filetstykkene til pene biffer og bind en bomullshyssing (med lang ende) rundt hvert kjøttstykke.

Kok buljongen til grønnsakene har myknet noe, men fremdeles gir tyggemotstand. Heng i kjøttet og la det trekke 6-7 minutter til det er svakt rosa inni.

Ta opp kjøttet, klipp bort hyssingen og la det "hvile" litt. Smak buljongen til med salt. Ha grønnsaker, urtebuljong i varme dype tallerkner og legg på kjøttet. Ha kremet løk ( se oppskrift i kokeboken) på toppen av hver biff. Alt bør være skikkelig varmt.

Server mandelpoteter (kokt med skall) og gele av rips, rognebær eller solbær i tillegg.

Kremet løk:
Kok løken mør i vannet. Rist sammen melk og mel i et glass med skrulokk. Rør jevningen ned i løken. Tilsett fløten og rør til det koker. La koke ca. 5 minutter. Spe med mer melk hvis det blir for tykt og smal til med salt, pepper og muskat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen