Dagens rett

Biff i snøre med kremet løk

Om dagens rett kan man trygt si at den henger i et tynt snøre. Like fullt skal nok alle bli tilfredsstilt når maten kommer på bordet, for dette er en fullverdig og høstlig søndagsmiddag med alle de ingredienser og ikke minst grønnsaker vi benytter. I dag må vi til USA for å finne vinens opphav.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Biff i snøre med kremet løk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 velhengte biter av storfe-ytrefilet (á ca. 150-170g)
1 liter oksebuljong kokt med masse hakket persille, kjørvel og timian
4 store gulrøtter
1 bit kålrot
½ knollselleri
1 persillerot
salt

Kremet løk:
ca 500 g løk, i skiver, gjerne sjalottløk
1½ dl vann
1 dl helmelk
½ dl kremfløte
2 ss hvetemel
salt, pepper og revet muskat

Fremgangsmåte

Skrell grønnsakene og skjær dem i staver. Ha i kraft (evnt.buljongterning+vann) i en stor kjele La grønnsakene koke opp i kraften. Tilsett urter. Form filetstykkene til pene biffer og bind en bomullshyssing (med lang ende) rundt hvert kjøttstykke.

Kok buljongen til grønnsakene har myknet noe, men fremdeles gir tyggemotstand. Heng i kjøttet og la det trekke 6-7 minutter til det er svakt rosa inni.

Ta opp kjøttet, klipp bort hyssingen og la det "hvile" litt. Smak buljongen til med salt. Ha grønnsaker, urtebuljong i varme dype tallerkner og legg på kjøttet. Ha kremet løk ( se oppskrift i kokeboken) på toppen av hver biff. Alt bør være skikkelig varmt.

Server mandelpoteter (kokt med skall) og gele av rips, rognebær eller solbær i tillegg.

Kremet løk:
Kok løken mør i vannet. Rist sammen melk og mel i et glass med skrulokk. Rør jevningen ned i løken. Tilsett fløten og rør til det koker. La koke ca. 5 minutter. Spe med mer melk hvis det blir for tykt og smal til med salt, pepper og muskat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen