Slik blir alle i familien fornøyde

Med denne oppskriften på en saftig biff med smaksrikt tilbehør gir vi deg en ypperlig avslutning på uken.

Det er ikke mye som kan slå en perfekt stekt biff. Spesielt ikke på slutten av ukens siste arbeidsdag.

Saken er biff - les mer her

De beste oppskriftene med biff

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Biff med grønnsaksragu og rødvinssaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g ytrefilet av okse
1 ss olje
1 ss smør
1 ts salt
½ ts pepper
Grønnsaksragu:
2 gulrot
2 sellerirot
24 sukkererter
2 ss frisk, hakket bladpersille
1 ss olivenolje
 
Rødvinssaus:
5 dl rødvin
2 sjalottløk
5 dl oksekraft
100 g usaltet smør
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
 
Ris

Fremgangsmåte

Skjær fileten i fire like store biffer. Krydre med salt og pepper, og stek dem i olje og smør på sterk varme til de har fått fin bruning på den ene siden.
 
Snu biffen og la den brunes fint på andre siden, sett ned varmen etter ett minutt. La biffene hvile i noen minutter før servering slik at kjøttsaftene får satt seg.
 
For en rå biff skal biffene kun brunes på begge sider, for medium kan du vente til rød kjøttsaft kommer ut etter at du snur biffen, og for godt stekt steker du til klar væske kommer ut.

 

Grønnsaksragu:
Vask og skrell grønnsakene og del dem i staver ca. 4 cm lange. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Ta grønnsakene opp med en hullsleiv og la de renne av seg på kjøkkenpapir.

Fres grønnsakene raskt i olje rett før servering.

Rødvinssaus:
Sjalottløken skrelles og finhakkes. Ha løken i en gryte og tilsett rødvin. Kok opp og la det redusere til en "marmelade".

Tilsett kraften og la det koke inn til halv mengde. Sil av sausen og rør inn terninger med kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

Servér med villris, eller annen ris du måtte like .

Flere deilige biffoppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen