Dagens rett

Biff med rotfruktsrisotto

Flesk til med en skikkelig deilig biffmiddag med italiensk vri denne fredagen.

En skikkelig deilig biff hører helgen til, og her kan vi friste med en virkelig lekkerbisken av en rett.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Biff med rotfruktsrisotto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g biff av ytrefilet storfe
2 ts sesamfrø
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
Risotto:
2 løk
2 fedd hvitløk
400 g knollselleri (sellerirot)
2 gulrøtter
1 ss smør
2 dl arborioris (risottoris)
4 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
4 ss hakket bladpersille
2 ss usaltet smør
3 ss revet fersk parmesan
salt og pepper

Fremgangsmåte

Risotto:
Finhakk løken. Vask og skrell sellerirot og gulrøttene og skjær de i små firkanter på ½ cm.

Stek grønnsakene i en gryte med smør. Ha i den finhakkede hvitløken det siste minuttet. Rør inn risen og la det surre i 1 minutt.

Tilsett buljong litt etter litt og la risen nesten absorbere all buljongen før du tilsetter mer. Pass på å røre i risottoen hele tiden og kok den til den er som en tyktflytende grøt.

Ha i smør og parmesan i risottoen og smak til med salt og evt pepper. Rør inn den finhakkede persillen.

Biffen:
Ta biffen ut av kjøleskapet en god halvtime før det skal stekes slik at det har romtemperatur.

Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels høy varme til kjøttsaft begynner å piple på oversiden.

Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem (medium stekt, klar saft - godt stekt).

La biffene hvile i 5 minutter. Server gjerne en god salat ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen