Dagens rett

Biff og salat gjør alle blide

I denne supre salatoppskriften er det biffkjøttet som spiller hovedrollen, godt støttet av sprø sukkererter og asparges.

Om du ikke har alle ingrediensene for hånden, kan du godt bytte ut biffkjøttet med kylling, svin eller sågar torsk. Og grønnsakene lar seg fint erstatte av grønne bønner. I stedet for fetaost, kan du godt bruke vanlig gulost. Og dressingen kan du tilpasse ved hjelp av mer eller mindre krydderstyrke. Godt blir det uansett.

Se flere salatoppskrifter her

Lekre retter med asparges

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Biffsalat med sukkererter og asparges

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g ytrefilet av storfe i strimler
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
1 pakke cocktailtomater
1 pakke aspargestopper eller miniasparges
2 pakker sukkererter
2 avocado
1 glass fetaost (3 % fett)
1 rødløk
4 ts salt til kokevann

Dressing:
8 ts ekstra virgin olivenolje
1 ts dijonsennep
4 ts hvitvinseddik eller annen eddik (eplecider eller balsamico)
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i tynne strimler, dersom det ikke er ferdigstrimlet. Salte og pepre kjøttet.

Vask grønnsakene, og del tomatene i to. Kok opp vann og ha i salt. Ha i asparges og sukkererter og kok i 2-3 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann (ha gjerne isbiter i vannet).

Skjær fetaosten i terninger og løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.

Stek biffstrimlene litt ad gangen på høy varme i litt olje eller margarin. Hold biffstrimlene varme ved å ha dem i en skål i ovnen mens du steker resten.

Bland de kalde delene av salaten og legg alt sammen pent utover på tallerkenene. Ha de lune biffstrimlene over og drypp over dressingen.

Tips: Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha salaten enda mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta.

Se flere knasende sprø salatoppskrifter her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen