Dagens rett

Biffrisotto med asparges og tomat

Hva er vel bedre en fredag enn å servere saftig, deilig biffkjøtt med en like spennende risotto til.

Har du først lært deg å lage risotto er det ikke måter på hvor mange forskjellige vrier du kan ha på denne deilige retten.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Byggrynsrisotto med biffstrimler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

600 g biffkjøtt i strimler
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olje til steking
 
1 bunt vårløk
1 rødløk
2 fedd hvitløk
4 dl byggris
2 ss olivenolje til steking
1 l kyllingbuljong (utblandet)
50 g revet parmesan
 
20 shiitakesopp
1 bunt frisk grønn asparges
20 røde cherrytomater
1 ss olje til steking

Fremgangsmåte

Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.

Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til grynene er blanke.

Hell over kokende buljong litt etter litt mens du rører hele tiden. Byggrisen skal absorbere væsken til den er kremete, men det skal fortsatt være tyggemotstand (ca 15 minutter). Rør inn litt revet parmesan tilslutt.

Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.

Stek soppen gyllen over høy varme i litt olje og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er mør.

Krydre biffstrimlene og stek dem i olje til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.

Legg risottoen i bunnen av tallerkenene og topp med grønnsaker og kjøtt.

Tips: Byggris ligner fullkornsris, men er laget av byggryn. Du kan godt erstatte den med speltperler, vanlig risottoris eller risoni.

Bruk gjerne annen sopp om du ikke får tak i shiitake.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen