Billig Bordeaux øker i Australia

Eksport av billig Bordeaux til Australia er i sterk økning. Men det gjør lite utslag i australske vinvaner.
Redaksjonen
29 Mars 2007 - 10:00

Pressebyrået AFP skriver at bordeauxeksporten til Australia har skutt i været det siste året. Importen av billig Bordeaux har økt med 65 prosent.

Økningen forklares med at markedet er mer utdannet og at konsumentene ønsker seg noe "annerledes". Samtidig er Frankrike i stand til å produsere fruktigere viner som passer det australske folket.

Minimum
Men i følge statistikker bør ikke franskmennene være så opprømte.Og Australia trenger ikke være for bekymret for sin egen produksjon. For vinimporten er fortsatt på et minimum. Dette henger sammen med et strengt avgiftsnivå og at konsumentene helst vil ha vin produsert i hjemlandet.

I fjor importerte Australia 30 millioner liter vin. Det er mindre enn 5 prosent av hva innbyggerne drakk totalt.

- Når du starter på null er det lett å si at det har vært en stor økning, sier David Skalli i konsulentbyrået Skalli and Rein. Han mener dessuten at Australia er et ikke-område for franskmennene.

Ikke økonomisk
- Bortsett fra Champagne har jeg ikke sett en eneste flaske franske vin i Australia. Og på lang sikt, med tanke på avgifter og fraktkostnader, så er det ikke økonomi i å selge billige Bordeaux-viner hit.

- En fransk cabernet sauvignon i billig-segmentet kan rett og slett ikke konkurrere med en tilsvarende vin fra et annet sted i verden. Slike viner gir Bordeaux et dårlig rykte, sier Skalli til decanter.com.

Han poengterer også at verdien på fransk eksport til Australia bare var på 30 millioner euro i fjor.

- Hvis en fransk klient kom til meg for å få råd om hvordan de skal selge franske vin i Australia ville jeg satt meg ned og snakket med dem. Jeg ville fått dem til å se på andre markeder i stedet. De ville hatt en bedre sjanse i Vietnam, sier Skalli.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her