Billigere caviar

Franske myndigheters hjelpende hånd til en presset restaurantbransje gir mange utslag.

Momsen for serveringssteder ble redusert fra 19,6 til 5,5 prosent pr 1. juli i Frankrike som et tiltak for å stimulere til økt aktivitet i landets restaurantbransje.

Det har resultert blant annet i at Paris' fremste spesialist på caviar, og det siden 1920, Petrossian, nå kan servere caviar til en lavere pris i restauranten sin enn i butikken!

Da momsreduksjonen ble innført, lovet 80 prosent av restauratørene at det skulle resultere i lavere priser til gjestene. Det gjenstår å se om det faktisk ble resultatet, eller om de reduserte kostnadene for restaurantene brukes til å pynte på røde tall i regnskapene i stedet.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen