Dagens rett

Birkebeinerpizza

Lag en norsk versjon av den tradisjonelle pizzaen til middag i dag, bare se denne spennende oppskriften.

Pizza er manges favoritt på middagsbordet, og en av grunnene til pizzaens popularitet er at du kan variere den i det uendelige.
 
Her har vi brukt en rekke norske råvarer til å lage en helnorsk versjon.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Birkebeinerpizza

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 stk. Pizzadeig
6 dl hvetemel
1 stk tørrgjær
1 ts salt
3 dl lettmelk
3 ss olje
1 stk. Saus
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl lettmelk
0.5 ts chilipulver
0.25 ts hvitløkspulver
2 ts frisk gressløk
1 stk. Fyll
200 g jarlsberg
1 stk stor, rå potet
200 g birkebeinerskinke
0.25 stk purre

Fremgangsmåte

Lag pizzadeigen ved å blande hvetemel, tørrgjær og salt sammen.

Varm opp melk og olje i en kjele til ca. 37 grader (fingervarmt). Ha væsken litt og litt i det tørre og elt det godt sammen.

Sett deigen til heving i minst 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Kjevl ut deigen og la den etterheve i min. 10. min.

Saus:
Lag en hvit saus ved å smelte smøret i en kjele. Ha i melet og rør det inn. Spe på med melk og rør det godt sammen til det koker opp og tykner.
Ta kjelen bort fra platen og smak til med chilipulver, hvitløkspulver og gressløk. Smør sausen utover pizzabunnen.
 
Fyllet:
Strø osten over sausen. Skrell poteten og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel.
 
Legg potetskivene utover pizzaen sammen med birkebeinerskinka og skiver av purre.

Stek pizzaen i ca. 15 minutter til den er gyllen.

Tips:
Om du har dårlig tid, kan du bruke pizzadeig fra butikkens kjøledisk.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen