Dagens rett

Blåskjell med sprøstekt skinke

Blåskjell står ofte på menyen om sommeren, og denne varianten er en skikkelig lekkerbisken.

Blåskjell er utrolig godt, og de skjellene du finner i butikken er allerede sjekket og kan trygt spises.
 
Dersom du derimot plukker skjellene selv, skal du alltid sjekke om de kan være giftige på Blåskjelltelefonen 820 33 333 .
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Blåskjell med sprøstekt skinke

Ingredienser

1 ss olje
1 løk finhakket
2 kg blåskjell
70 g revet cheddar
1 fedd hvitløk finhakket
6 skiver med spekeskinke eller parmaskinke

Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en stekepanne og tilsett løk, skinke og hvitløk. Stek på middels varme til skinken er sprø.
 
Vask og rens blåskjellene. Kast ødelagte skjell eller åpne skjell som ikke lukker seg når du slår dem mot kjøkkenbenken.
 
Legg blåskjellene i en stor kjele med kokende vann og kok dem i 5 minutter til alle er åpne.
 
Ta muslingene ut av skjellene, spar halvparten av hvert skjell. Legg 2 muslinger i hvert skall og topp med skinkeblandingen.
 
Strø over cheddar og grill i ovn til osten smelter.

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes, Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen