Dagens rett

Blåskjellene smaker himmelsk med en klunk cognac

Blåskjell er perfekt tirsdagsmat, lett å få tak i og raskt å lage samtidig som denne oppskriften har ekstra mye smak.

Med den gode datomerkingen på blåskjellnettene du finner i butikken er det liten fare for at du skal ende opp med ufriske skjell. Og det selv tidlig i uka. Nå vinterstid er dessuten kvaliteten på blåskjellene veldig god. Prisen er fortsatt veldig gunstig, med godt brød til blir dette rimelig hverdagsluksus.
 
 
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Konjakk- og pepperdampede blåskjell

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

½ kg blåskjell
2 ss olje
2 stk sjalottløk finhakket
1 ss grønn, sort og rose pepper som er knust
3 ss konjakk
3 dl fløte

Fremgangsmåte

Vask og børst blåskjellene nøye.

Fres løk og pepper i oljen. Tilsett blåskjell, så konjakk. Deretter har du i fløten.

La koke under lokk på middels varme til blåskjellene har åpnet seg. Hvis noen skjell ikke åpner seg, kast dem.

Ved servering strøs finhakkede urter over, og eventuelt en sitron- eller limebåt.

Server gjerne med godt brød ved siden av.

Denne retten er utmerket som en smårett/ tapas, eller en rik og fyldig hovedrett.

Flere deilige oppskrifter med blåskjell finner du her

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen