Dagens rett

Blåskjellpanne for ølelskere

Havets delikatesser kan være så mangt. Blåskjell er en av disse, og dagens oppskrift viser til fulle at det ikke nødvendigvis må være hvitvin vi damper skjellene i. Mye smak og ikke minst en uvanlig og spennende rett du kan benytte om og om igjen utover sommeren.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Blåskjellpanne for ølelskere

Antall porsjoner

3-4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

3 sjalottløk
1 liten purreløk
ca. 50 gram sellerirot
1 gulrot
1 cm revet, fersk ingefær (evt. tørket ingefær)
1-2 båter hvitløk
1 krm. pepper
litt dill
litt persille
1 krm. nellik(-spiker)
1 lite laurbærblad

1-2 flasker Frydenlund bokkøl evt. Frydenlund bayer

1-2 kg blåskjell
Litt smør eller olje

Fremgangsmåte

Grønnsakene kuttes i terninger og surres myke i smør/olje. Ha i krydderet. Hell på en flaske øl, la koke litt inn. Damp blåskjellene oppå kraften under lokk til de åpner seg.

Serveres umiddelbart med varmt brød og kald pils!
Tips: Kraften kan siles og brukes til supper, fjern da laurbærbladet før oppbevaring.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere skalldyrsretter fra Apéritifs kokebok

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen