Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Blåskjell er en luksus alle har råd til, og med litt asiatisk vri på oppskriften oppleves denne delikatessen på en annen måte.

Se våre andre gode oppskrifter med blåskjell

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Blåskjellsuppe med kokos og ingefær

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

1 kg blåskjell
2 dl hvitvin
2 dl fløte
4 dl kokosmelk
50 g ingefær
100 g sellerirot
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Legg skjellene i kaldt vann i 15 minutter. Kast knuste skjell og skjell som ikke lukker seg når du banker hardt på dem med et knivskaft. Skrubb dem gjerne hvis de ikke virker rene.

Damp skjellene i hvitvin til de åpner seg. Ta ut kjøttet og kast skallene.

Bland kokekraften med fløte og hakket ingefær. Kok inn til suppen tykner.

Tilsett kokosmelk og kok opp igjen. Tilsett sellerirot kuttet i terninger og kok dem møre i suppen (ca 3 minutter).

Ha i skjellmaten og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper. Server med godt brød ved siden av.

Oppskrifter med blåskjell

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen