Dagens rett

Blåskjellsuppe med safran

Forsyn deg av havets fristelser og servér en rykende varm, fyldig og safrangul suppe i dag!

Nederst på siden finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Blåskjellsuppe med safran

Antall porsjoner

6

Ingredienser

1 kg blåskjell
3 fedd hvitløk
5 stk sjalottløk
litt frisk timian og persille
½ flaske tørr hvitvin
litt safran
½ l kremfløte

Fremgangsmåte

Skyll blåskjellene og fjern evt byssustråder og rur. Fres forsiktig 2 stk finhakket sjalottløk og hvitløk i en kjele sammen med litt smør. Ha i blåskjellene, urtene og hvitvinen.

Legg på et lokk og la skjellene dampe til de har åpnet seg helt - kast de skjellene som ikke vil åpne seg. Sil av blåskjellkraften og ta ut skjellmaten.
Fres resten av sjalottløken og safranen i litt smør i en ren kaserolle. Tilsett blåskjellkraften og kok ned til halvparten er igjen. Ha i kremfløten og reduser ytterligere ned til suppen begynner å tykne, ha evt i mer safran for å justere hvis nødvendig.

Servér suppen med blåskjellene og godt brød ved siden av.

Tips: noen liker å bruke litt Pernod i suppen for å få en liten smak av anis.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen