Blodige muffinsøyne til halloween

Uansett hva du finner på for halloween er suksessen sikret med disse muffinsene.

Med fire barn hjemme kan jeg ikke unngå å feire halloween. Derfor har jeg bestemt meg for å bli med på moroa jeg også. Halloween minner meg for øvrig om den gangen alle unger gikk julebukk.

Enten du elsker de fryktinngydende skapningene som banker på døra dagene rundt 31. oktober eller «hater» snørrungene, er halloweenfeiringen kommet for å bli.

Les mer om halloween

Her er mine beste tips til en fantastisk feiring:

  1. Utelys av betyr ikke ring på. Der lyset er slukket bor det folk som rett og slett ikke vil ha besøk.

  2. Vil du ha barn på døren, sett gjerne et gresskar utenfor, lys opp inngangen din eller pynt opp i halloweenstil.

  3. Kjøp inn smågodt eller annen snacks om du ikke lager noe selv. Lag disse blodige muffinsene. Det gjør deg ekstra populær.

  4. Det kan være lurt å si til barna at de får én eller to godterier fra skålen. Dagens unger kan være nokså pågående og kjenner få grenser. Om du gir dem hele skålen, kan den bli tom på et øyeblikk, og du er fri for godteri lenge før kvelden er over.

  5. Kle deg ut, du også. Dette elsker barna.

  6. Ikke skrem små barn som kommer og banker på. Husk at dette skal være et fint minne.

  7. Husk at du kan velge knask eller knep. Velger du knep, kan det godt hende bilen din blir pakket inn i dopapir.

  8. Selv om det er den 31. oktober som er den riktige dagen for halloween, feirer stadig flere helgen før. Det er imidlertid kun denne dagen man kan gå rundt og si knask eller knep.

TIPS:  Lager du «blodet» først, kan du bruke restene av bringebærene som fyll i vaniljemuffinsene. Dette gjør dem ekstra friske og gode i smaken.   Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

Blodige muffinsøyne

Antall porsjoner

12 stk.

Ingredienser

Vaniljemuffins:
125 g smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1½ dl matfløte

Vaniljesmørkrem:
4 ss mel
3½ dl melk
300 g smør
4 dl melis
2 ss vaniljesukker

Blod:
400 g bringebær
100 g sukker

Pynt:
Godteriøyne

Fremgangsmåte

Vaniljemuffins:
Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten.

Stekes i 15-20 minutter på 170 grader.

Vaniljesmørkrem:
Kok opp melk og mel til en tykk saus. Sett kaldt.

Ha alle ingrediensene i en bolle og miks dette sammen i 15 minutter.

Ikke fortvil om det ser ut som om alt skiller seg. Etter hvert blir alt en fin og glansfull krem.

Sprøyt sirkler oppå hver muffins med en rund tipp. Legg et øye i midten og hell på litt «blod»

Blod:
Kok forsiktig opp bringebær og sukker og sil dette.

Bruk saften som blod.

TIPS:
Lager du «blodet» først kan du bruke restene av bringebærene som fyll i vaniljemuffinsene. Dette gjør dem ekstra friske og gode i smaken.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen