Dagens rett

Blomkål med ostesaus og spekeskinke

Blomkål er en rimelig ingrediens for lette høstmiddager. Suppe på blomkål er en opplagt mulighet. En annen er dagens middagsforslag som du her får. Vi gir deg selvsagt et vinforslag, og i dag anbefaler vi en chilensk hvitvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Blomkål med ostesaus og spekeskinke

Ingredienser

1 stk blomkålhode
4 skiver spekeskinke (ikke altfor tynne) - strimlet

Pynt:
salatblad
tomatbåter
basilikum
kruspersille

Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
½ ts salt
½ ts hvit pepper
2 dl reven gul ost
2 ss hakket persille
2 ss hakket gressløk

Fremgangsmåte

Kok blomkålhodet såvidt mørt i lettsaltet vann. Skjær spekeskinken i strimler. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper, og rør til slutt inn revet ost og hakket kruspersille og gressløk.

Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på strimlet spekeskinke og kruspersille.

Om du ønsker kan du bytte ut spekeskinken med bacon.

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen