Dagens rett

Blomkålsuppe med krydderbakte poteter og kyllingfilét

Hva med en litt mer avansert grønnsakssuppe? Det er blomkålen som spiller hovedrollen, og den akkompagneres av kyllingfilét. En deilig helgerett som du også står rimelig fritt når det kommer til vinvalget. Vi gir deg tips til både rødt og hvitt i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Blomkålsuppe med krydderbakte poteter og kyllingfilét

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 blomkål
1 løk finhakket
1 l vann
½ l melk                                                       
2 dl fløte
2 ss smør
2 ss hvetemel
salt og pepper

Krydderbakte poteter
(Beregn ca 150 g ferdige potetbåter per person)
karri
poteter
salt og pepper
løk i båter
finhakket hvitløk
paprikapulver
litt oliven olje

Kyllingfilét
4 kyllingbryst
olje
salt
pepper

Fremgangsmåte

Rens vekk det grønne på blomkålen, kutt av bukettene og legg disse til side. Hakk stilken og det grønne grovt, stek det lett uten at det tar farge sammen med løken i smøret. Tilsett hvetemelet, ha så i all vesken, kok opp og smak til med salt og pepper. La det hele koke i 30 min og sil det deretter. Kok deretter suppen inn til ca. halvparten. Bukettene kokes samtidig i 3 min i godt saltet vann, og Tilsettes suppen rett før servering. Serveres med kuttet gressløk. 

Krydderbakte poteter
Del opp potetene i båter.  Pensle båtene med olje.  Bland krydder og løk og fordel dette over potetbåtene.
Bak potetbåtene i ovn på 200 g i ca 20 - 30 minutter eller til potetene er møre.

Kyllingfilét
Tørk filetene med papir. Stekes i varm stekepanne 2-3 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La hvile i 10 min på et lunt sted, før de kuttes i skiver og anrettes på toppen av potene.

Blomkålsuppen helles i dype skåler, legg i potetene og anrett kyllingskivene på toppen. Dryss over kuttet gressløk.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen