Dagens rett

Slik blir blomkålsuppe festmat

En riktig lekkerbisken for så vel øye som gane er dagens middagstips.

Blomkålsuppe er en genial oppfinnelse, for den kan toppes med noen skiver fisk, sopp, grønnsaker eller kjøtt, og vips så har du en festmiddag midt i uka.
 
Til festbruk bør en blomkålsuppe passeres, altså presses gjennom en spesiell sikt, for å fjerne klumper/biter. Men til hverdags tar vi den gjerne i sin litt mer rustikke form, kanskje bare kjørt i en blender eller med stavmikser. 
 
I denne oppskriften er det selvrøykt ishavsrøye som brukes. Men du kommer også langt med å bruke røykt laks eller ørret fra butikken. Det er selvsagt det enkleste, og ikke nødvendigvis dårligere. 
 
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye

Antall porsjoner

2-3

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

300 gr filet av Ishavsrøye uten skinn og ben
3 ss grovt havsalt
røykspon
Blomkålsuppe:
250 gr blomkål - delt i ca 1 cm små hoder
100 g potet - skrelt og delt i terninger på ca 1 cm
1 sjalottløk - finhakket
6 dl kyllingkraft
2½ dl fløte
2 ss  usaltet smør
1 knivsodd cayennepepper
1 ts salt
4 ss extra virgin olivenolje
Purre:
125 gr purre
vann
salt
2 ss extra virgin olivenolje / usaltet smør

Fremgangsmåte

Filetene deles i 10 porsjonsstykker. Fordel salt over disse, og la saltet trekke i 10 - 15 minutter. Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Saltet skylles av, og fisken tørkes godt. Varm opp ovnen til 180 grader.

Fiskestykkene legges på rist og settes inn i ovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon. Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter.

Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.
Blomkålsuppe:
1 ss smør smeltes i en kjele. Fres sjalottløken til den blir blank.
Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok for lav varme til poteter og blomkål er møre. Kjør dette til en jevn purè, ha tilbake i kjelen, smak til og pisk inn det resterende smøret.
 
Fordel suppen i dype, varme tallerkener, plasser porsjonsstykker av fisken i og legg purre midt på fisken. Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.
Purre:
Purren kuttes i tynne strimler, og forvelles (kokes opp) i godt saltet vann. Vannet siles godt av, og purren vendes i varm olje/smør. Legg den opp på fisken i suppetallerkenen.
 
Tips: Dersom du ikke skulle få tak i røye kan du også bruke laks eller ørret.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen