Dagens rett

Blomkålsuppe

Med en stadig kaldere værtype i vente forbereder vi oss med deilig varm suppe. Denne gang er det grønnsaker det er snakk om. Blomkålsuppe er både rik på smak og en mettende middagsrett, velplassert på en mandag aften.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Blomkålsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stor blomkål
50 g stangselleri (1 stilk)
1 løk
1 l vann + 1 terning hønsebuljong + 1 terning grønnsaksbuljong

eller 1 liter grønnsakskraft

2 ss hakket frisk timian eller andre krydderurter
saften av ½ sitron
2 ss smør
3 ss siktet hvetemel
1 ½ dl crème fraîche
2 eggeplommer
½ ts malt muskat
salt og pepper
1 ss hakket frisk gressløk
1 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Kok opp vann tilsatt buljongterninger og eventuelt krydderurter og sitronsaft.

Rens blomkålhodet og del det i to. Legg blomkål og oppskåret selleri og løk i buljongkjelen.

La det koke i ca. 15 minutter, eller til blomkålen er helt mør.  Sil av og ta vare på kokevannet. Sett til side halvparten av blomkålen. Bruk matmølle/foodprosessor eller en stavmikser og finmos resten av grønnsakene.

Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn mel. Spe med varm blomkålkraft litt etter litt under omrøring. Tilsett grønnsakmosen.

Skjær det halve, kokte blomkålhodet i små buketter/pene biter som legges i suppen. Gi suppen et oppkok, slå av varmen og rør inn crème fraîche og eggeplommer.

Smak til med musket, salt og pepper.  Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

Flere gode supper

Tips1:

Om du ønsker en vegetarisk utgave, bruker du grønnsakskraft eller grønnsaksbuljong.

Tips2:

Her har vi tilsatt litt persilleolje ved servering, og dette er bare persille og nøytral olje som er kjørt sammen i en matmølle til en tyktflytende olje.

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen