Bløtkake med eggekrem og aprikos

Denne uken gjør vi det stort, saftig og veldig godt. Her er oppskriften på en Bløtkake med stor B.

Julen nærmer seg med stormskritt, men før julekakene tar oss ser vi vårt snitt til å bake en overdådig bløtkake med eggekrem og aprikos.

Flere fristelser med krem

Du kan selvfølgelig bruke bær fra fryseren om du har vært så forutseende.

Bløtkake med eggekrem og aprikos

Antall porsjoner

12

Ingredienser

Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Eggekrem:
8 dl melk
8 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss maisenna
1 vaniljestang
7 plater gelatin
½ dl vann

1 boks hermetiske aprikoser

3 dl kremfløte
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Sett ovnen på 160 grader.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.

Eggekrem:
Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen.

Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken.

Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg. Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp ½ dl vann og ta kjelen til side. Rør inn en og en plate gelatin til de er godt oppløst.

Hell gelatinen i en tynn stråle i eggekremen under omrøring. Sett eggekremen kaldt til den begynner å stivne.

Ferdigstillelse:
Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnene med lake fra de hermetiske aprikosene.

Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Fordel eggekremen over bunnen og legg på den andre bunnen.

Pisk kremfløten stiv sammen med sukkeret og fyll den i en sprøytepose med stjernetupp. Sprut på kremen til et fint mønster.

Legg på hermetiske aprikoser og pynt med sitronmelissetopper.

Sett kaken kjølig og la den trekke et par timer før servering.

Se andre kakeoppskrifter her

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen