Dagens rett

Bolognesefylte pannekaker

Pannekaker er en utmerket basis for velsmakende retter. Smaken avhenger selvsagt mye av hva du velger å fylle dem med, og vårt forslag er i så måte av det spennende slaget. Dette blir, dersom du følger oppskriften, en smaksrik søndagsmiddag med en rimelig italiener som vinfølge.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Bolognesefylte pannekaker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

3 dl hvetemel
1 ts salt
3 egg
5 dl melk
1 dl revet hvit ost

Bolognese:
500 g kjøttdeig /karbonadedeig
1 løk
2 stilker selleri
1 gulrøtter
60 g bacon
ca. ½ ts salt
½ ts pepper
¼ ts muskat
2 ss tomatpuré
3 dl kraft eller buljong
1 boks hermetiske tomater

Ostesaus:
1 ss smør /margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss revet parmesan evt. annen hvit ost
1 ts salt
½ ts hvit pepper
¼ ts muskat

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til pannekakerøra. Ha i mel og salt først og visp inn melken til en jevn og glatt røre. Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.

Lag Bolognese og ostesaus som anvist nedenfor.

Lag litt tykke pannekaker som stekes på middels varm panne. Fordel Bolognese på pannekakene og rull dem sammen. Legg over på et ildfast fat. Hell over ostesausen og dryss over revet ost. Gratiner under grillen til osten har smeltet og blitt gyllen.

Bolognese:
Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.

Tips: Skal sausen brukes som pizzafyll f. eks. i Calzone, bør sausen koke litt lengre, slik at mer væske fordamper og fyllet blir \"tørrere\".

Ostesaus:
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha permesan og la osten smelte. Smak til med krydder.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen