Bordeaux bedre enn gull

Slo andre investeringer i støvlene i 2010.

Fornemme viner fra Bordeaux var en bedre investering enn både aksjer, gull og råolje i året som gikk. Det viser tall fra netthandelsstedet Liv-Ex i London. Nettstedet har sin egen vinbørs, som følger prisene på fine viner i det internasjonale markedet.

I fjor steg vinene fra de fem 1. cru-vinslottene i Bordeaux med hele 57 prosent i verdi fra året før. Gull måtte nøye seg med en økning på 35 prosent, mens råolje steg 20 prosent, skriver vinavisen.dk.

Hos S&P 500 - aksjeindeks for de 500 største amerikanske virksomhetene - steg bare med 13 prosent, mens de 100 største britiske firmaene steg 11 prosent.
Vinene fra Château Lafite-Rothschild steg mest i verdi, og prisen for noen årganger doblet seg.

Liv-Ex registrerer også en stigende etterspørsel etter vin fra Sauternes og Burgund, ikke minst fra Hong Kong og resten av Kina. Landet har også æren for den eksplosive verdistigningen for Bordeaux-vin.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen