Bordeaux vil gjenopplive "claret"

Gammel klassiker får nytt innhold.

"A nice glass of claret", sa britine i gode gamle dager, og skjenket opp et glass Bordeeaux-vin - gjerne fra en krystallkaraffel med et vinskilt av sølv rundt halsen.

Begrepet "claret" stammer fra tiden da det meste av Bordeaux-vinen som ble importert til England, var en klar (clair på fransk), mørk og lettdrikkelig rosé.

Nå vil Bordeauxs vinkomité, CIVB (Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux), gjenopplive "claret". Fra og med 2012 skal betegnelsen "Claret de Bordeaux" bli å finne på etiketter fra regionen, og komiteen ønsker samtidig at Bordeaux får enerett på betegnelsen, skriver vinavisen.dk.

Hensikten er at betegnelsen skal brukes om lettdrikkelig rød hverdagsvin fra appellasjonene Bordeaux, Bordeaux Supérieur og Côtes de Bordeaux.

Det er ingen tvil om at britene vil forstå budskapet om enkle og uhøytidlige viner, skriver vinavisen. Utfordringen blir heller å markedsføre betegnelsen i de øvrige eksportmarkedene, mener nettstedet.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen