Dagens rett

Bouillabaisse - Julens beste fiskesuppe

En varm og god fiskesuppe er hva du kan kose deg med i årets siste helg. Julen er høytid, og dersom barna er ute hele dagen og leker eller står på ski, er en suppe som denne sikkert velkommen hos de fleste. En tysk hvitvin kommer i glassene, og husk at barna bør få noe godt de også!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Bouillabaisse - Julens beste fiskesuppe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg filét eller ca 2 kg fisk av beste sort
ca 1 kg friske blåskjell eller 150 g rensede
ca ½ kg reker med skall eller 200 g rensede
2-3 ss olivenolje
ca 1 dl sjalottløk eller småløk
½-1 purre
2 fedd hvitløk
1-2 gulrøtter
¼ sellerirot, ca 100 g
12 dl god fiskekraft eller fiskebuljong
2 dl kremfløte
1 dl tørr hvitvin eller eplejuice blandet med
1 ts hvitvinseddik
2-3 ts salt
3 ts rosépepper

Fremgangsmåte

Blåskjell med skall vaskes og kokes i 1 dl vann eller hvitvin, kraften brukes i suppen.

Fres finhakket løk og hvitløk lett i oljen. Tilsett resten av grønnsakene fisk-/blåskjellkraft, hvitvin og rosépepper. Kokes til grønnsakene er nesten møre.

Legg i fiskestykkene, varm opp suppen til rett under kokepunktet og la trekke til fisken er kokt. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Ha i rensede blåskjell og reker, må ikke koke bare bli varme. Blåskjell og reker med skall kan legges i suppetallerken ved servering.

Server suppa med godt brød og smør til.

Sendt inn av

Foto: Roger Fredericks

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen