Dagens rett

Bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe

Fiskesuppe er en deilig lørdagsrett, og ikke spesielt tidkrevende å tilberede. Smaken derimot blir en ren nytelse når havets delikatesser får vise sin smaksprakt. En litt uvanlig hvitvin er dessuten vår anbefaling i dag. Den bør du få med deg.

Bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg filét eller ca 2 kg fisk av beste sort
ca 1 kg friske blåskjell eller 150 g rensede
ca ½ kg reker med skall eller 200 g rensede
2-3 ss olivenolje
ca 1 dl sjalottløk eller småløk
½-1 purre
2 fedd hvitløk
1-2 gulrøtter
¼ sellerirot, ca 100 g
12 dl god fiskekraft eller fiskebuljong
2 dl kremfløte
1 dl tørr hvitvin eller eplejuice blandet med
1 ts hvitvinseddik
2-3 ts salt
3 ts rosépepper

Fremgangsmåte

Blåskjell med skall, vaskes og kokes i 1 dl vann eller hvitvin, kraften brukes i suppen. Fres finhakket løk og hvitløk lett i oljen. Tilsett resten av grønnsakene fisk-/blåskjellkraft, hvitvin og rosépepper. Kokes til grønnsakene er nesten møre.

Legg i fiskestykkene, varm opp suppen til rett under kokepunktet og la trekke til fisken er kokt. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Ha i rensede blåskjell og reker, må ikke koke bare bli varme. Blåskjell og reker med skall kan legges i suppetallerken ved servering. Server suppa med godt brød og smør til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Eksportutvalget for fisk
//]]]]>
]]>  
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen