Dagens rett

Bourbon Street, New York-Steak

Fyr opp grillen og lag en skikkelig deilig amerikansk rett på fridagen.

Grillmat er deilig og en favoritt hos store som små. Det er ikke den ting du ikke kan legge på grillen - alt fra fugl til fisk og til og med kaker og pizza.
 
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Bourbon Street, New York-Steak

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 flintstek (lårskive fra svin) ca 800 g
3 dl bourbon whiskey
1 dl mørkt, brunt sukker

Smør med soltørkede tomater og oliven
100 g  smør
4 soltørkede tomater, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finhakket gressløk, eventuelt vårløk
10 sorte oliven uten stein, finhakket
¼ ts salt
litt kvernet sort pepper

Fremgangsmåte

Kjøttet:
Lag snitt i svoren med en skarp kniv. Legg kjøttet i en form, og hell over whiskey.

Strø sukker på den ene siden av kjøttet, og la det stå kjølig 1-3 timer.

Legg flintsteken på en varm grill med sukkersiden ned.

La den steke til sukkeret er karamellisert, ca 3-5 minutter, snu steken og ligge ytterligere i ca 10 minutter til den er gjennomstekt.

Kryddersmør:
Romtemperer smøret og bland det med de øvrige ingrediensene. Legg det på plastfolie eller bakepapir og form det til en rull. Legges kjølig til det er fast.

Skjær smøret i skiver, og server over grillet kjøtt, mais, bakte poteter eller grillede grønnsaker.

Tips: Smøret kan lages i forveien, og holder opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen