Kulturhuset
Satser på enda mer kultur til folket

Satser på enda mer kultur til folket

Kulturhuset i Oslo sprer om kort tid alle sine aktiviteter på fire etasjer på en ny adresse rett rundt hjørnet for Youngstorget.
Aase E. Jacobsen
10 Mars 2017 - 13:53

Maria Wood Moe som har ansvar for vareflyten i Kulturhuset i Oslo er naturlig nok veldig spent, for det er litt av et prosjekt å flytte en bedrift som siden åpningen i juni 2013 kan vise til en ubrutt rekke med suksesser og ikke minst solide regnskapstall. Nesten hver fjerde salgskrone ga overskudd, og det er solid.

Enda flere arrangementer

En gang i april er åpningsdatoen. Og de lover å ikke holde stengt en eneste dag selv om 59 ansatte og mye av inventaret skal bli med over.

Kulturhuset er mer enn en bar og lever opp til navnet. - I gjennomsnitt har vi tre arrangementer daglig, sier Runar Eggesvik som er ansvarlig for kundeflyten i selskapet. Siden starten har de 5200 arrangementer bak seg.

Arealet i de nye lokalene er nesten det dobbelte av i dag, men altså fordelt på fire etasjer som er forbundet med trapper og heis. Det betyr en helt annen flyt av folk, men også større muligheter for å skreddersy for kunder. En betydelig del av virksomheten er utleie til events i tillegg til egne.

- Rent arrangementsmessig gir de nye lokalene bedre tilrettelegging, forteller Runar Eggesvik.

Siden de nå får eget kjøkken, kan de servere maten selv, men det blir fortsatt mat som man ta i klypa. Kulturhuset skal ikke være en restaurant, ifølge Maria Wood Moe.

Mer øl og vin

De nye arealene gir ikke så veldig mye større kapasitet totalt sett. Maria anslår å kunne ta inn 200 personer mer enn i dag. Men det er det at lokalene er fordelt på flere etasjer som gir større spillerom. Hun anslår at de må øke bemanningen med 20-30 prosent for å kunne serve alle når hele huset er åpent. På dagtid er det første etasje som holdes åpent på fast basis. Resten av huset våkner opp utover ettermiddagen og kvelden for publikum. Mens det blir selvsagt mulig for eksterne å leie seg inn på dagtid.  

Maria gleder seg til å kunne tilby det dobbelte av antall øl i flaske, opp mot 300 ulike typer, og totalt 28 tappetårn som dekker en hel vegg i baren i andre etasje. – Vi skal har 20 linjer for øl og resten blir sider, cocktails og vin, forteller hun og røper at de sågar vurderer å ansette en vinsommelier for å kunne satse enda mer på vin enn i dag.

Det nye Kulturhuset ligger i Youngsgate.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her