Dagens rett

Breiflabb piccata med stekesjy

Det er på høy tid å lage noe godt på breiflabb. Denne edle fisken er virkelig noe av det deiligste vi får fra havet, og med en frisk hvitvin i glasset - i dag en sauvignonbasert hvitvin fra Burgund, blir lørdagsmiddagen et rent festmåltid. Hvorfor ikke invitere noen venner på et fiskemåltid?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Breiflabb piccata med stekesjy

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Beregn ca. 180 g Breiflabb filét pr. person - deles opp i 2 x 90 gr stykker pr. pers

Hvetemel
Lett pisket egg
Revet parmesan ost
Litt hakket blad persille
Salt og nykvernet pepper
Klaret smør

Stekesjy:
6 ss brunet smør
1 ts hakket hvitløk
salt og nykvernet pepper
4 ss sitronjuice
2 ss bladpersille skåret i julienne

Salat:
2 stk hjertesalat delt i 4 båter
olje til steking
salt
pepper
litt hakket bladpersille

Fremgangsmåte

Filétstykkene vendes i melet. Lag en blanding av egg, reven parmesan, salt, pepper og hakket persille. Dypp fisken i blandingen og stek den på medium varme i klaret smør.

Stekesjy:
Smelt smøret forsiktig og hell av det klarede smøret, brun det i en kjele og tilsett de andre ingrediensene i den rekkefølge som de står oppført.

Salaten:
Varm oljen i pannen. Stek hjertesalatbåtene raskt i oljen. Smak til med salt og pepper, og server med persille.

Servér gjerne med pasta eller saltbakte poteter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere oppskrifter med breiflabb

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen