Dagens rett

Mulig ny mandagsfavoritt

Gratinering gir mye ekstra smak til en rett. Det gjør supersunn broccoli også.

Svinekjøtt er magert og i en grateng blir resultatet både saftig og smaksrikt. Enkelt er det også. Maten passer seg selv i ovnen mens du gjør noe annet - perfekt!

Fristende retter med svinekjøtt

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Brokkoligrateng med svinekjøtt

Antall porsjoner

4 - 6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

2 pakker kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
1 pakke frossen brokkoli
2 poser bretagnesaus (kyllingsaus med paprika og hvitløk)
2 egg
2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220 grader.

Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje, gjerne i to omganger så den blir stekt og ikke kokt.

Legg brokkoli utover i en ildfast form. Ha over den ferdigstekte kjøttdeigen.

Lag sausen etter anvisning på posen. Ta kjelen fra platen og visp inn eggene.

Hell sausen over i den ildfaste formen og dryss over revet ost.

Stek formen på 220 grader i ca. 20 minutter til osten er smeltet og blitt gylden.

Serveres med brød og en frisk salat ved siden av.

Flere gode oppskrifter på grateng

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen