Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens oppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Denne retten er perfekt å lage av restene fra en lammestekmiddag. Da må du ikke steke kjøttet lenge, men bare varme det raskt opp. Nå når lammesesongen er på toppp, kan det lønne seg å kjøpe inn i større mengder for så å fryse ned i riktige porsjoner. Da har du alltid tilgang til gode råvarer og som regel blir det også billigere.

Vi har mange andre spennende oppskrifter med lammekjøtt fra både Midtøsten og Asia

Hvis du har lyst til å bruker mer grønnsaker og mindre kjøtt, er det ikke noe i veien for det.

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lam med nudler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g renskåret lammekjøtt i strimler (lår eller bog)
4 ss olje
1 rød paprika
4 vårløk
2 gulrøtter
1 fedd hvitløk
1 ss finhakket frisk ingefær
2 pakker nudler
3 ss søt soyasaus (kecap manis)
1 ss søt chilisaus

Fremgangsmåte

Skjær gulrøttene i tynne skiver, vårløk i ringer og paprika i staver. Finhakk ingefær og hvitløk.

Fres kjøttet på sterk varme i 3 til 4 omganger, legg det til side.

Fres grønnsakene sammen med ingefær og hvitløk.

Kok nudler etter anvisning på pakken.

Ha kjøttet tilbake i woken, tilsett soya- og chilisaus. Bland inn nudler og server.

Lammeretter fra Midtøsten og Asia

Tips: Kok nudlene rett før servering, ellers klistrer de seg sammen.

Se hva mer du kan lage av lammekjøttet

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen