Brune pinner

Mangfoldighet er stikkord for de innsendte oppskriftene i vår store bakekonkurranse. Dagens forslag er kaker som er enkle å lage, men som også smaker svært godt. Det regner vi i alle fall med, i og med at det er Joachim Andre sin favorittkake.

Brune pinner

Antall porsjoner

ca. 30 stk.

Ingredienser

200 gr. margarin
200 gr. farin
1 eggeplomme
2 ss. sirup (varmes)
½ ts. kanel
1 ts. vaniljesukker
1 ts. natron
ca. 6 dl. hvetemel
- Mandelflarn

Fremgangsmåte

Margarin og farin røres hvitt, sirup varmes. Resten blandes i.

Deigen rulles ut til en pølse som klemmes flat og pensles med eggehvite. Strø hakkede mandler oppå.

Stekes på 200 grader til de blir gyllen brune. Skjæres opp i stykker på ca. 3 cm. mens den fortsatt er varm.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Spør barna dine om hvilke julekaker de har som favoritter. Bak kakene sammen med dem og bli med i den morsomme oppskriftskonkurransen der dere kan vinne flotte premier til hele familien.

Det er VG Nett og Apéritif Nett i samarbeid med Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) som arrangerer konkurransen. Hver dag mens den pågår legger vi en av de innsendte oppskriftene ut på begge nettstedene. Vil du sende med et bilde av kakene har du alle muligheter til det, men det er ingen betingelse for å delta.

Selvfølgelig vet vi alle at pepperkaker slår an hos de minste. I denne konkurransen ser vi imidlertid bort fra de berømte syv slagene og jakter på andre kaker som barna har som favoritter. Hvis poden elsker kaker med masse syltetøy i, eller minstejenta eplekake med rosiner og sukat, så send oss oppskriften.

Stor finale
Helt frem til 1. desember kan du sende oss oppskrifter, gjerne flere. Den 7. desember blir det stor finale der tre barn sammen med sine foresatte skal bake sine favorittjulekaker. Vi betaler reisen for én voksen og ett barn (pr. finalist) til Oslo, nærmere bestemt til melk.no sine lokaler hvor finalen finner sted.

En jury bestående av barnetv-kokken Ole Martin Alfsen, Camilla Agerup fra melk.no, Aase E. Jacobsen fra aperitif.no - og selvfølgelig barn med sans for gode kaker - kårer vinneren.

Flotte premier
w 1. premie er et weekendopphold for hele familien på Langedrag Naturpark.
w 2. og 3. premie er gavekort på skipakke til en verdi av kr. 1.500,-

Vi stiller bare tre krav:
- Oppskriften må være selvkomponert (av familien).
- Barna må ikke være eldre enn 12 år.
- Barna må kunne bake kakene selv.

Les dette før du sender oppskriften din:
VG Nett og Apéritif Nett forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med bilde som du sender oss. Selvfølgelig med angivelse av hvem som har sendt den inn (barnets navn) og eventuell fotograf.

Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift

Forsiden akkurat nå

Til toppen