Dagens rett

Burritos gjør alle fornøyde

Denne oppskriften på burritos er superenkel og vil bli godt mottatt selv blant de som vil ha tacoen sprø.

Meksikanskinspirerte retter som taco, burritos og enchiladas har fast plass på nordmenns ukesmeny.

Disse lettlagete gratinerte tortillaene er fylt med så enkle ingredienser at også familiens yngste kan fikse middagen. 

Se flere meksikanske oppskrifter her 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Burritos med kyllingkjøttdeig

Antall porsjoner

2 - 3

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
½ hakket løk
1 pose tacokrydder
1 dl vann
1 glass tacosaus
1 liten boks maiskorn
1 hakket paprika
1 dl revet ost
1 pakke tortillas
 

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader og varm tortillaene som anvist på pakken.

Stek kyllingkjøttdeig og løk i litt smør eller olje. Tilsett tacokrydder, vann og tacosaus. Kok i noen minutter.

Ha i mais og paprika. Legg noen skjeer av kyllingfyllet på hver tortilla og rull sammen.

Legg dem med skjøten ned på et smurt stekebrett eller i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner burritosene i ovnen ved 225 grader til osten har smeltet.

Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, hjemmelaget guacamole   og limebåter.

Sendt inn av

Foto: Helge Eek

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Guacamole

Ingredienser

2 store modne avokadoer
litt sitronsaft
1 fedd hvitløk, revet
2 flådde tomater, i biter
½ liten, hakket rød chili
2 ss hakket, frisk koriander
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.

Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

Flere sauser og tilbehør

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen