By på en boblende bowle

Å gjøre noe ekstra ut av velkomstdrinken blir alltid godt mottatt. Prøv denne oppskriften.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

En velkomstdrink skal slå an tonen for det som kommer. Derfor er det viktig at den er fristende, men også samtidig tilpasset både gjester, tid på døgnet, vær og føreforhold og ikke minst anledningen.

Med eller uten alkohol

Denne bowlen er veldig enkel og kan varieres i det uendelige. Poenget er at den ikke er for tung når det kommer til alkohol eller sødme. Den er forfriskende og fruktig og kan samtidig lages helt uten alkohol. Du og gjestene bestemmer.

Vi har en mengde andre oppskrifter på drinker som kan lages i en bolle

Det er heller ikke nødvendig med musserende vin, men det gir nå en gang drinken det lille ekstra.

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender .

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Jordbær- og rabarbrabowle

Antall porsjoner

6-8

Ingredienser

1 flaske rosevin, gjerne økologisk og fra boks

2 dl ufortynnet rabarbrasaft

Jordbær i skiver

Tynne skiver av lettkokt jordbærrabarbra (den røde)

1/3 frisk mynte

1/3 frisk basilikum

1/3 sitronmelisse

Evt sukkerlake

Isbiter

1/3 flaske musserende vin

 

Fremgangsmåte

Fyll isbiter i en mugge eller stor tekanne. Tilsett rosevin og rabarbrasaft. Ha oppi urtene (hele blader), jordbær i skiver, og om du har, tynne skiver av lettkokt rød rabarbra. Smak til med sukkerlake. Den må være akkurat passe søt siden den blir litt mindre søt når du tilsetter musserende vin. Husk at om du velger prosecco, er den ofte ganske søt.

La stå i minst 10 minutter slik at smakene får samlet seg.

Server fra muggen/kannen i tekopper, lave eller høye glass, og topp med musserende vin.

 

Tips1:

Husk at om du skreller rabarbraen mister den fargen.

Tips2:

Om du ønsker en svakere utgave, kan du erstatte rosevinen med VÅR Eple og Rabarbra . En helt alkoholfri utgave får du ved å bruke Bris naturell for boblene. Da må du kanskje søte litt ekstra.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen