Selv om denne gryteretten har mye julesmak, er den likevel langt unna julematen. Kjøtt, krydder og frukt passer veldig godt inn i januarmenyen. I tillegg er den enkel å lage. Og ikke minst tar den i bruk en av våre beste og mest bærekraftige kjøttråvarer, nemlig lam, som vi burde spise mer av.
Her finner du flere gode oppskrifter med lam
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Lammetagine med kanel, kakao og fiken
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Vask og skrell grønnsakene. Hakk løk, hvitløk og chili, skjær gulrøttene i skiver og selleriroten og pastinakken i terninger.
- Varm opp en tagine eller en ovnsfast gryte på komfyren. Brun litt og litt kjøtt av gangen i olivenolje til det har fått fin farge på alle sider.
- Ta ut kjøttet og tilsett løk og hvitløk, de oppskårne grønnsakene, pepper, kakao, salt, laurbærblad og chili. Stek alt sammen i et par minutter.
- Legg i kanelstangen, ha i kjøttet og hell over vann og kalvekraft. Kok opp, sett på lokket og sett formen in i ovnen i cirka 1 time eller til kjøttet er mørt.
- Del fikenene i fire båter. Legg dem i gryten og la koke med de siste minuttene, spar eventuelt noen båter til pynt.
Serveres med bulgur eller couscous.
Tips: Tagine er et kokekar i leire som er vanlig å finne i Nord-Afrika, men du kan godt bruke en jerngryte eller liknende med lokk.
Bruk gjerne flytende kraft i stedet for buljongterninger i denne retten.
Flere lammeretter fra hele verden finner du her
Her finner du mange deilige gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG