Dagens rett

By på en skikkelig retro-rett til middag i dag

Det blir full fest selv på en tirsdag med denne veldig tradisjonelle oppskriften med fersk torsk.

Det er noe spesielt tilfredsstillende med perfekt trukket torsk som flaker seg nydelig. Denne veldig tradisjonelle oppskriften er det kanskje ikke så mange som leger lenger, men kobinasjonen av fisk, bacon og gulrotstuing er utrolig godt.

Vi har mange andre gode oppskrifter med torsk

Her kan du registrere deg for å få   dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

800 g  torskefilet, uten skinn og bein
2½ ss  salt
5 dl  vann
Koking:
1 l  vann
1 ss  salt
1 skive  sitron
1 laurbærblad
Gulrotstuing:
6 gulrøtter
3 dl melk
3 dl vann
½ løk
2 ss smør
2 ss hvetemel
salt og pepper
Tilbehør:
potet
bacon

Fremgangsmåte

Skjær torsken i serveringsstykker. Rør salt ut i kaldt vann, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.

Kok potet og stek baconet sprøtt.

Koking av fisken:
Kok opp vann, og tilsett salt, sitron og laurbærblad.

Rett før servering legger du torskestykkene forsiktig i kjelen, la trekke i ca. 5-8 minutter, til den flaker seg.

Løft opp med en hullsleiv, legg på et rent klede så den får rent av seg.

Gulrotstuing:
Skrell og skjær gulrøttene i terninger. Kok møre i melk og vann.

Skrell og skjær løk i strimler. Surr lett i smør til den er blank men ikke tatt farge, og rør inn mel.

Spe med kokekraft fra gulrøttene til du får en jevn og fin stuing. La den trekke i 10 minutter for å fjerne melsmaken. Smak til med salt og pepper.

Ha i gulrot og varm forsiktig opp til de er varme.

Server torsken med kokte poteter, sprøstekt bacon og gulrotstuing.

Nydelige torskeretter finner du her

Tips: Bruk gjerne en annen hvit fisk slik som sei, kveite, lyr eller hyse til denne retten dersom du ikke får tak i torsk.

Andre deilige fiskeretter

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen