Dagens rett

By på en sommerlig pastasalat

En pastasalat til middag er alltid populært. Oppskriften er så enkel.

Er det noen rundt bordet som har salatangst, har de definitivt ikke det etter å ha testet  denne oppskriften.
 
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Sommerlig pastasalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

16 skiver spekeskinke
400 g pasta
3 dl yoghurt naturell
5 skiver sylteagurk
200 g sukkererter
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Kok pasta i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll pastaen i kaldt vann.

Sil yoghurten i et kaffefilter 1 time, tilsett strimlet sylteagurk og smak til med salt og pepper.

Kok opp vann med litt salt. Kok rensede sukkererter i 2 minutter, og avkjøl i kaldt vann.

Skjær spekeskinke i strimler, og bland alt sammen.

Server salaten med grovt brød ved siden av.

Tips: Erstatt gjerne yoghurt naturell med matyoghurt som allerede har fått rent av seg litt og som har en tykkere konsistens.

Denne salaten passer også godt som tilbehør til kjøttretter.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen