Dagens rett

By på litt ekstra hverdagsluksus i dag

Det er bittelillejulaften i dag, og det feirer vi med en ekstra god, men fortsatt veldig lettlaget oppskrift.

Laks er enkelt å få tak i og like enkel å tilberede. Det er ikke mye som skal til for å forvandle den til en «proff» rett som denne.

Her finner du flere gode lakseretter

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet laksefilet med jordskokkpure og valnøtt- sjampinjongolje

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1,2 kg renskåret laksefilet
Salt, kvernet hvit pepper
1 ss valnøttolje

500 g jordskokker
1 dl fløte

150 g store sjampinjonger
100 g valnøtter
1 håndfull småbladet salat
1 liten bunt flatpersille
10 store stilkkapers delt i biter
1 dl valnøttolje
1 dl solsikkeolje

Fremgangsmåte

Skjær laksen i 6 like store stykker. Gni dem inn med valnøttolje, salt og kvernet hvit pepper.

Skrell jordskokkene og skjær dem i grove stykker. Kok jordskokkene møre i vann uten salt.

Slå av vannet og kjør jordskokkene til en glatt pure med kokende fløte til passe fast konsistens. Smakes til med salt og pepper.

Skjær sjampinjongene i terninger 5x5 mm.

Rist valnøttene i tørr panne til de blir gylne, dryss på litt salt. Ta dem ut av pannen og kutt hver halve valnøtt i fire.

Stek sjampinjongene i samme panne i solsikkeolje. Tilsett valnøttolje og valnøttkjerner. Smak til med salt og pepper.

Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned. Legg på lokket og grill dem til du lett kan trekke av skinnet.

Legg laksen på tallerkener sammen med jordskokkpure og valnøtt-sjampinjongoljen rundt. Legg på grovkuttet persille og småbladet salat og ha kapersen på.

Her finner du flere gode lakseretter

Tips: Denne retten kan du godt lage i stekepannen også - stek da laksefileten med den peneste siden ned til den har fått fin stekeskorpe, snu fileten og stek ett minutt på den andre siden. Laksen bør ha en lett rå kjerne.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen