Dagens rett

By på skikkelig feststemt kveite til middag

Denne supre oppskriften må du ikke la være uprøvd. Kveite, eplesmørsaus og byggrisotto er bare fantastisk godt - og såre enkelt.

Fersk kveite er tilgjengelig hele året igjennom takket være oppdrett. Men får du tak i villkveite, er det knapt noen råvare, heller ikke fra havet, som overgår den.

Prøv gjerne en av disse andre oppskriftene med kveite

Lær mer om kveite her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 ½ kg kveitefilet, med skinn

½ dl olivenolje
4 fedd hvitløk
4-5 stilker frisk timian
salt, pepper

Eplesmørsaus:
3 sjalottløk, finhakket
1 hvitløkbåt, hakket
5 dl eplejuice
5 dl kremfløte
50 g smør
saft av ¼ sitron
salt, pepper
1 syrlig eple, i små terninger

Byggrisotto:
4 poser byggris
4 dl kyllingbuljong (vann+ terning)
2 ss smør
4 ss revet parmesanost
salt, pepper
2 ss hakket persille

Gulrotpuré:
500 g gulrøtter
3-4 ss fløte
1-2 ss smør
salt, pepper

Fremgangsmåte

Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk fisken.

Skjær noen snitt i skinnet og legg fisken med skinnet opp i en smurt ildfast fat. Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.

Bak fisken midt i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter til den er knapt gjennomkokt. Den er klar når du kan trekke skinnet lett av.

Eplesmørsaus:
Kok løk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør. Hell på fløte og kok sausen til den tykner lett.

Ta kokekaret av varmen og visp inn kaldt smør i små porsjoner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og hold sausen forsiktig varm.

Rør inn epleterninger like før servering.

Byggrisotto:
Klipp opp posene med byggris og kok grynene i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.

Rør inn smør og ost, smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering.

Gulrotpuré:
Rens og skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok dem møre i usaltet vann.

Hell kokevannet fra og mos gulrøttene. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.

Ved servering drar du av skinnet på kveitefiletene og serverer med det gode tilbehøret til.

Flere gode kveiteretter

Alt om kveite finner du her

Sendt inn av

Foto: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen