Dagens rett

By på sprø vårgrønnsaker til kyllingen

Butikken bugner av fristende grønt som forvandles til det lekreste tilbehør til kylling - og det på et blunk. 

Å posjere (trekke) kyllingfileten er kanskje ikke så vanlig, men det gir et veldig saftig og godt resultat.

I tillegg får du en god kraft, som blir til en utmerket saus om den jevnes med litt maisenna. 

Enda flere tips til gode kyllingretter finner du her

Her registrerer deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Posjert kylling med sprø grønnsaker og urtesaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 store kyllingfileter

5 dl kyllingbuljong (utblandet)

600 g nypotet
2 gulrøtter
4 grønne friske asparges
1 pakke sukkererter
1 pose reddiker

1 ss maisstivelse
2 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
3 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian), hakkede

Fremgangsmåte

Kok opp buljong og legg i kyllingfileter. La filetene trekke i buljongen rett under kokepunktet i ca 10 minutter.

Ta filetene ut av buljongen og la dem hvile på et lunt sted mens du koker grønnsakene.'

Rens og skjær grønnsakene i ca 3 cm store biter. Legg dem i buljongen og la dem koke knapt møre, ca 3-4 minutter.

Løft grønnsakene ut av buljongen legg dem på et varmt fat. Sil kraften.

Rør ut maisenna i litt vann og tilsett det i buljongen under visping. Kok opp og smak til med sojasaus og sitronsaft. Tilsett raust med hakkete urter rett før servering.

Skjær kyllingfileten i pene skiver og legg dem på fatet sammen med grønnsakene.

Hell litt saus over kjøttet og server resten rykende varm ved siden av. Poteter eller naturris passer godt til.

Flere kyllingretter finner du her

Gode oppskrifter på grønnsaksretter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen