Dagens rett

Byggryn er basis for denne supre middagen

Med biff, asparges og tomater blir «risottoen» både fargerik og ekstra fristende. Oppskriften veldig lett og rask å lage.

Byggryn trenger litt forberedelser i form av bløting for å kunne brukes. Det er allerede gjort om du kjøper «byggris» eller «byggperler». Derfor er denne råvaren ekstra fin å bruke også i hverdagskjøkkenet. Nå er ikke ris og «byggris» helt det samme, men prinsippene for tilberedning av risotto er ganske like.

Har du først lært deg å lage risotto, finnes den nesten ikke grenser for hvor mange forskjellige vrier du kan gi denne retten.

Flere lekre oppskrifter på risotto finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Byggrynsrisotto med biffstrimler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

600 g biffkjøtt i strimler
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olje til steking
 
1 bunt vårløk
1 rødløk
2 fedd hvitløk
4 dl byggris
2 ss olivenolje til steking
1 l kyllingbuljong (utblandet)
50 g revet parmesan
 
20 shiitakesopp
1 bunt frisk grønn asparges
20 røde cherrytomater
1 ss olje til steking

Fremgangsmåte

Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.

Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til grynene er blanke.

Hell over kokende buljong litt etter litt mens du rører hele tiden. Byggrisen skal absorbere væsken til den er kremete, men det skal fortsatt være tyggemotstand (ca 15 minutter). Rør inn litt revet parmesan tilslutt.

Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.

Stek soppen gyllen over høy varme i litt olje og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er mør.

Krydre biffstrimlene og stek dem i olje til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.

Legg risottoen i bunnen av tallerkenene og topp med grønnsaker og kjøtt.

Tips: Byggris ligner fullkornsris, men er laget av byggryn. Du kan godt erstatte den med speltperler, vanlig risottoris eller risoni.

Bruk gjerne annen sopp om du ikke får tak i shiitake.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen