Dagens rett

Calzone

Calzone betyr bukse på italiensk. Hvorfor denne deilige napolitanske retten har fått dette navnet er det ingen som riktig vet. En ting er i hvertfall sikkert: For mange av disse, og du vil trenge større bukser. Selvsagt anbefaler vi en italiensk vin til retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Calzone

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Pizzadeig:
3 dl lunkent vann
½ pk. gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl siktet hvetemel

Fyll:
400 g kjøttdeig eller familiedeig
2 ss olje
1 stk. liten rød paprika i biter
1 gl pastasaus
2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

Pizzadeig:
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.  Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Kjøttsaus:
Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.

Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.

Pensle Calzonene med sammenvispet egg. Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 225°C i 20-25 minutter.

Tips: Du kan godt ha mer grønnsaker i kjøttsausen, f.eks. hakket tomat, squash og sjampinjong.

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen